Het was half drie ’s nachts…

Fotoreis IJsland verlichte Seljalandfoss
🖍 Het was half drie ’s nachts…
Onze fotografen vertellen: Yolanda Wals
“De voorspellingen voor het Noorderlicht zagen er supergoed uit. De twee zaken die je voor het magische groene schouwspel nodig hebt waren beiden aanwezig: een hoge intensiteit van zonnedeeltjes in de lucht en een heldere nacht. Wat wil je nog meer? Dus besloot de fotogroep op IJsland om de wekker om twee uur midden in de nacht te zetten en met zijn allen om half drie buiten te staan om het Noorderlicht te fotograferen. Zo gezegd, zo gedaan.
Maar al wat wij om half drie ’s nachts zagen, niet het Noorderlicht. We besloten een eindje buiten het dorpje Hella te rijden om te kijken of we het magische groene wonder in de totale duisternis beter zouden zien. Maar helaas…
Tja, wat doe je dan als je allemaal klaarwakker bent middenin de nacht? “Weet je wat?”, zei ik. “Op een half uurtje rijden vanaf hier bevindt zich de enige verlichte waterval van IJsland, de Seljalandfoss.” Dat hoefde ik maar één keer te zeggen. Iedereen stapte snel het busje in en daar gingen we. Het was volle maan, de sterren stonden te stralen aan de hemel. Echt een prachtige heldere nacht. Om half vier in de nacht stonden we met zijn allen in de magische witte sneeuw met de sterren boven ons de Seljalandfoss te fotograferen. Helemaal alleen op de wereld. Niemand om ons heen. Alleen onze eigen fotogroep. Het leverde geweldige foto’s op. Zo mooi, dat een aantal van de deelnemers aan deze fotoreis op IJsland de foto’s later hebben uitvergroot en in hun huis hebben opgehangen. Terecht, want het werden allemaal schitterende plaatjes.
Overigens werd het met de slaap niet veel die nacht. Het plan was al om de zonsopkomst bij Vik, wat op anderhalf uur rijden ligt, te fotograferen. Dus snel terug naar het hotel. Een extra vroeg ontbijt, koffers in de bus en gaan maar weer… Maar dat had iedereen er graag voor over. Niemand had dit willen missen. En die zonsopkomst? Ook die werd prachtig. En dag die niet meer stuk kon.”
Tot ziens op één van onze fotoreizen,
Yolanda Wals
 
Vind je het ook leuk de verhalen van de andere fotografen te lezen? Klik dan op: www.fotografie-reizen.nl/onze-fotografen-vertellen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Helemaal gratis ons e-book 'Voorjaarsbloemen fotograferen' Download nu!

Helemaal gratis ons e-book 'Voorjaarsbloemen fotograferen' Download nu!

Met het invullen van het formulier geef je toestemming voor opname in de mailinglist. Je kunt je hiervoor te allen tijde weer uitschrijven. Geen probleem!

Je bent ingeschreven voor onze nieuwsbrief. Houd je email in de gaten voor het gratis e-book!