Ik had moeite om niet te juichen

Fotografiereizen - Fotografen vertellen - Quetzal
🖍 Ik had moeite om niet te juichen!
Onze fotografen vertellen; Patrick Gijsbers
Costa Rica, 2019
“Deelnemers die met mij op pad gaan in Costa Rica hebben bijna allemaal dezelfde wenst; Het zien van de majestueuze quetzal. Een prachtige vogel met een groene rug, rode buik uit de familie van de Trogons. Het meest kenmerkend van deze vogel is echter de sierlijke lange groene staart. De vogel houdt zich graag op in dichte nevelwouden waar veel wilde avocado’s groeien op hoger gelegen gebieden zoals in Monteverde. En dat is meteen een extra grote uitdaging! Hoe vind je nu als Reisbegeleider even voor je groep een quetzal? Goed zoeken maar vooral goed luisteren want de schutkleuren maken het niet heel makkelijk. En hoe klinkt nu een quetzal? Simpel… hij verraad zichzelf met een geluid als een zielig piepend hondje.
 
Met dit in het achterhoofd is het me gelukkig bijna altijd gelukt om de sierlijke vogel te vinden. Zo was ik dus ook op zoek naar de quetzal met onze fotografie-reis in Costa Rica begin dit jaar. Rustig lopend en zoekend door de boomtoppen via loopbruggen in Monteverde was ik super geconcentreerd op zoek naar de vogel voor de groep. Meestal houden ze zich op bij enkele van de bruggen omdat daar de wilde avocado’s staan. Zo niet deze keer. Lang wachten bij elke brug, maar niets… niets te horen wat ook maar enigszins in de buurt kwam van het geluid van dat zielige hondje. En met elke brug die we verder kwamen zakte de moed wat verder in de schoenen.
 
Aangekomen bij een van de laatste bruggen hoor ik ineens in de verte het geluid waar ik ondertussen al enkele uren naar op zoek was! Maar ver weg. Het geluid was maar kort te horen en daarna… niets meer. Toch maar even wachten… vijf minuten, tien minuten… het geluid keerde niet meer terug. Maar dan op het moment dat ik het eigenlijk op wil geven… uit het niets op een enkele meters voor me op ooghoogte landt een mannetjes quetzal op een tak, volledig in het zicht.
 
De groep doet de grootste moeite om een luid gejuich in te houden en om me heen beginnen alle camera’s te ratelen. Tijd om er zelf ook snel een te schieten. Wat is het mooi als het weer lukt.”
 
Groetjes,
Patrick Gijsbers
Vind je het ook leuk de verhalen van de andere fotografen te lezen? Klik dan op: www.fotografie-reizen.nl/onze-fotografen-vertellen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Helemaal gratis ons e-book 'Voorjaarsbloemen fotograferen' Download nu!

Helemaal gratis ons e-book 'Voorjaarsbloemen fotograferen' Download nu!

Met het invullen van het formulier geef je toestemming voor opname in de mailinglist. Je kunt je hiervoor te allen tijde weer uitschrijven. Geen probleem!

Je bent ingeschreven voor onze nieuwsbrief. Houd je email in de gaten voor het gratis e-book!