Kerkje van Gimsøy

Onze fotografen vertellen - Nando Harmsen

Onze fotografen vertellen…
Vandaag: Nandoonline

Wekelijks vertellen de fotografen van Fotografie-reizen.nl het verhaal achter een foto. Vandaag is het de beurt aan Nando Harmsen.

Kerkje van Gimsøy

Deze foto is gemaakt op het strand van Gimsøy op Lofoten. Het was een dag vol korte sneeuwbuien die met tussenpozen vanaf de Noorse Zee binnen dreven. Het verblijf op het strand van Gimsøy, dat bekend staat om het witte kerkje, was dan ook een heel wisselend.

Het kerkje steekt vaak prachtig af tegen blauwe of gekleurde luchten, maar valt net zo snel tegen een witte lucht vol sneeuw weg. Dit kan heel surrealistische beelden opleveren, iets waar ik naar op zoek was. Het was een kwestie van wachten, en hopen op de juiste omstandigheden die maar niet leken te komen.

Net voor we besloten om te vertrekken viel mijn oog op een wolkenpartij die als een deken over de kerk heen begon te vallen, waardoor er een mooie omlijsting ontstond. Het leverde een beeld op dat in al zijn eenvoud de kerk perfect accentueert. Door het standpunt zo te nemen dat de berghellingen op de achtergrond naar de kerk leiden, wordt alle aandacht in de foto gevangen op de plek die ik graag wilde.

De foto is gemaakt tijdens mijn fotografiereis in 2020, met een Fufjilm GFX100 camera, voorzien van een GF63mm f/2,8 objectief en het Haida M10 CPL filter. Hij is uit de hand genomen met ISO320, f/8 en een sluitertijd van 1/50 seconde. De nabewerking is gedaan in Lightroom.

Nando Harmsen – nandoonline.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Helemaal gratis ons e-book 'Voorjaarsbloemen fotograferen' Download nu!

Helemaal gratis ons e-book 'Voorjaarsbloemen fotograferen' Download nu!

Met het invullen van het formulier geef je toestemming voor opname in de mailinglist. Je kunt je hiervoor te allen tijde weer uitschrijven. Geen probleem!

Je bent ingeschreven voor onze nieuwsbrief. Houd je email in de gaten voor het gratis e-book!