Lucky Shot…

Zuidlaardermeer - Bas Meelker
Onze fotografen vertellen: Bas Meelker
Zuidlaardermeer, Drenthe, Nederland
13 oktober 2012
 Het Zuidlaardermeer. Ik ben er al honderden keren geweest en ken de plekken die interessant zijn voor een landschapsfotograaf. Of ik dacht ze te kennen. Deze ochtend besloot ik toch maar eens een plek te gaan bekijken die ik in eerste instantie links had laten liggen. Niet interessant, geen lijnenspel, geen geschikte voorgrond onderwerpen. Maar iets trok me deze ochtend net even verder.
Ik besluit dit keer om een ander pad te volgen. Een hoek om. Even verder kijken. En een paar meter verder sta ik als aan de grond genageld. Voor me liggen twee felgekleurde roeibootjes roerloos in een perfecte positie in het water. Op een plek die nauwelijks zichtbaar is vanaf een andere positie. Ik realiseer me direct dat dit de foto is. Een klassieke ‘waterscape’.
Terwijl het nog donker is zet is alles klaar. Ik kies voor een groothoeklens om een maximaal perspectief te krijgen en zo de diepte te versterken. Langzaam wordt het lichter in het oosten. Het is nog zo goed als onbewolkt en vanuit het zuidwesten kruipen tergend langzaam een paar wolken dichterbij. Ik hoop dat ze op tijd zijn om de foto net even die extra dynamiek te geven in de lucht die zo nodig is.
 De zon kruipt naar de horizon en de eerste zonnestralen kleuren de wolken bloedrood. Een perfecte herhaling van de kleuren van de roeibootjes. Ik maak de eerste belichtingen en evolueer met het licht mee terwijl ik hoop dat de wind nog even blijft liggen. Een minimale beweging in het water en de bootjes en ik kan het shot vergeten. Maar deze ochtend heb ik geluk. De kalme sfeer houdt stand. Een lucky shot? Zeker weten!
 Bas Meelker, www.basmeelker.nl
Vind je het ook leuk de verhalen van de andere fotografen te lezen? Klik dan op: www.fotografie-reizen.nl/onze-fotografen-vertellen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

16 − 12 =

Fotoreis Japan Tokyo vogel

Helemaal gratis ons e-book 'Vogelfotografie' Download nu!

Met het invullen van het formulier geef je toestemming voor opname in de mailinglist. Je kunt je hiervoor te allen tijde weer uitschrijven. Geen probleem!

Je bent ingeschreven voor onze nieuwsbrief. Houd je email in de gaten voor het gratis e-book!