Magische morgen

Jan Peters, een magische ochtend tijdens het Fotoweekend Brabant

Jan Peters

Fotoweekend Brabant

📮 Magische morgen…

“Heerlijk, weer een weekend met een groepje enthousiastelingen fotograferen in Brabant. En bij Brabant denk je dan natuurlijk aan bossen, vennetjes en zandvlakten. Nou, alles kwam goed aan bod, zeker de laatste twee. Met geweldige weersvooruitzichten beloofde het een prachtig weekend te worden. En dat werd het ook. Twee keer fraaie zonsopkomsten en een zonsondergang. Maar wat je wil natuurlijk is een zonsopkomst over een mooi, mistig vennetje.

De eerste ochtend stonden we bij een prachtig ven met mooie eilandjes, een mooi gekleurde zonsopkomst gevolgd door een net zo fraai gouden uurtje. Alle deelnemers zaten aan het ontbijt met mooie plaatjes en praatjes. Maar…..helaas niet noemenswaardige mist over het water. Dus net niet optimaal. Dat moet beter kunnen dacht Yolanda en de tweede ochtend stonden we klaar bij het Van Esschenven tegenover het hotel. En ja hoor, een heldere lucht met een mooie mist boven het water. En toen de zon eenmaal opkwam ontspon zich een magische morgen. De stilte slechts onderbroken door het gefluit van de vogels, het prachtige licht dat door de mist en door de bomen op de eilandjes scheen, zo mooi dat je bijna zou vergeten om je foto’s te maken. Bijna…. Alle deelnemers maakten de mooiste foto’s, de een nog fraaier dan de ander. En terugkijkend naar de foto’s die ik gemaakt hebt, herbeleef ik deze prachtige, magische morgen.

En zoek dan maar eens een bijpassende foto uit. Eitje zou je denken, mooie foto’s genoeg. En dat maakt de keuze extra moeilijk. Ik heb uiteindelijk gekozen voor de gans, stil dobberend op het water, met de net door de zon beschenen mist. Waarschijnlijk genoot hij net zoveel van deze magische morgen als wij.”

Lees ook alle andere fotoverhalen van deelnemers aan onze fotoreizen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Helemaal gratis ons e-book 'Voorjaarsbloemen fotograferen' Download nu!

Helemaal gratis ons e-book 'Voorjaarsbloemen fotograferen' Download nu!

Met het invullen van het formulier geef je toestemming voor opname in de mailinglist. Je kunt je hiervoor te allen tijde weer uitschrijven. Geen probleem!

Je bent ingeschreven voor onze nieuwsbrief. Houd je email in de gaten voor het gratis e-book!