Over drempel van straatfotografie

Over de drempel van straatfotografie
Renske Batist
Fotoreis Tanzania, februari 2020

“Zelf ben ik al twee keer eerder naar Afrika geweest, een aantal jaar geleden. De eerste keer was het een reis naar Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en Zambia, de tweede keer Naar Kenia en Tanzania. Beide keren heb ik enorm genoten van de mooie Afrikaanse natuur en cultuur. Beide keren had ik wel een fototoestel mee, maar in de jaren daarna ben ik meer bezig gegaan met fotografie. Een hobby die ik steeds leuker ben gaan vinden en waar ik mij steeds meer in ben gaan verdiepen. Ik kreeg steeds meer kennis van fotografie door het volgen van workshops en cursussen en gewoon erop uit te gaan om dingen te proberen. Ook werden mijn fotografiespullen steeds meer uitgebreid.

Ik heb altijd gezegd dat ik met de kennis en spullen van nu nog wel een keer terug zou willen naar Afrika, om een stukje van dat mooie continent opnieuw (en hopelijk iets beter) te kunnen vastleggen. Toen kwam ik op de site van Fotografie-reizen.nl een reis tegen die mij heel erg aantrok. Ik hou van fotograferen in de natuur, maar wilde ook wel eens een andere tak van fotografie proberen. Dat zat in de Tanzania reis van Fotografiereizen zeker verwerkt. De reis zou veel natuurfotografie bevatten, maar ook straatfotografie. Een onderdeel dat ik zelf altijd wel wat lastig vind. Redelijk kort voordat de reis vertrok, heb ik mij aangemeld voor deze reis.
Op de reis zelf vond ik straatfotografie nog steeds af en toe lastig, omdat niet alle mensen even graag op de foto gezet willen worden. Dat wilde ik dan ook graag respecteren en zo heb ik een aantal mooie foto’s (vind ik zelf dan ;-)) kunnen maken, zonder dat ik daarbij het idee had dat ik mensen op de foto zette die dat absoluut niet wilden.
Yolanda gaf ook de nodige tips en hierdoor ben ik toch over een drempel heen gegaan. Deze foto is een foto waar ik zelf heel blij van word. Tijdens een wandeling kwamen we dit huis tegen en het jongetje op de foto had zo veel lol om het hondje dat ons probeerde af te schrikken.
Verder ben ik heel blij met de mooie kleuren die we in Afrika konden fotograferen. En uiteraard zijn er heel veel natuurfoto’s gemaakt! We zijn nog niet zo heel lang terug van de reis en ik kijk met veel plezier terug naar de foto’s die ik daar heb gemaakt. Ik moet nog even goed de tijd nemen om een mooi boek te maken, maar dat komt helemaal goed!
Al met al is de reis een mooie herinnering die ik niet snel zal vergeten. Ik heb veel gezien, geleerd en vooral ook veel gelachen! Ik hoop Afrika nog wel een aantal keer in mijn leven te kunnen bezoeken!
En Yolanda, Henk, onze gidsen en onze leuke groep mede-fotografen, bedankt voor deze reis!”

Lees ook alle andere fotoverhalen van deelnemers aan onze fotoreizen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Helemaal gratis ons e-book 'Voorjaarsbloemen fotograferen' Download nu!

Helemaal gratis ons e-book 'Voorjaarsbloemen fotograferen' Download nu!

Met het invullen van het formulier geef je toestemming voor opname in de mailinglist. Je kunt je hiervoor te allen tijde weer uitschrijven. Geen probleem!

Je bent ingeschreven voor onze nieuwsbrief. Houd je email in de gaten voor het gratis e-book!