Spel van de Alpha Leeuw

Ellen van Mulligen Het spel met de Alpha Leeuw | Fotografie-reizen - Fotoreizen
Ellen van Mulligen
Fotosafari Kenia-Tanzania, juli/augustus 2019
“We overnachten net buiten de grens van het Masai Mara park (Kenia). Het grootste deel van de groep is met een ballonvaart heel vroeg, voor zonsondergang, opgestegen. Vier waren niet mee, waaronder ik. We hadden 2 Jeeps ter beschikking. Na een prachtige zonsopgang met wildebeesten (Gnoe’s) en Impala’s troffen we een grootfamilie leeuwen aan. Daar stonden we, rustig de tijd nemend (nog meer dan normaal tijdens de reis) te kijken en te fotograferen. Er speelde zich een interessante groepsgebeurtenis af.
 
De Alfa Leeuw lag naast de resten van een gnoe uit te buiken. Leeuwinnen en jongen (waaronder mannetjes waarvan de manen al lichtelijk groeiden) lagen in een ruim gebied er omheen.
Een van de dames was in voor een een gezellig onderonsje met de Alfa meneer. Daar had hij wel interesse in, ze trokken zich terug in een bosje een meter of wat verder.
 
Zodra meneer Alfa uit beeld was kwamen er diverse groepsleden in actie. Ze hadden honger en verzamelden zich rond het karkas om het op te peuzelen.
Dat vond meneer Alpha geen goed idee, hij rende vanuit de bosjes terug naar het karkas. De onverlaten maakte zich zsm uit de voeten.
Dit spel herhaalde zich diverse keren. Hier zie je meneer Alfa arriveren bij het karkas om de uitvreters te verjagen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Helemaal gratis ons e-book 'Voorjaarsbloemen fotograferen' Download nu!

Helemaal gratis ons e-book 'Voorjaarsbloemen fotograferen' Download nu!

Met het invullen van het formulier geef je toestemming voor opname in de mailinglist. Je kunt je hiervoor te allen tijde weer uitschrijven. Geen probleem!

Je bent ingeschreven voor onze nieuwsbrief. Houd je email in de gaten voor het gratis e-book!