Foto vakanties

Haal samen met professionele fotografen het beste uit je fotovakantie

Bekijk ons aanbod foto vakanties

Fotografie-reizen.nl organiseert foto vakanties over de hele wereld, van een foto vakantie in Nederland en Europa tot fotoreizen in andere continenten. De fotografen van Fotografie-reizen.nl kenmerken zich door een enorme passie voor hun vak en hun gedrevenheid om hun fotografiekennis op anderen over te brengen. Daarnaast is Fotografie-reizen.nl officieel touroperator en aangesloten bij het reisgarantiefonds GGTO, het Calamiteitenfonds en de branchevereniging VvKR. Met onze foto vakantie maken wij het onderscheid. Bekijk hieronder onze bestemmingen. Lees en beluister de reviews van deelnemers en overtuig jezelf!

Fotoreis Helgoland

De foto vakantie naar Helgoland staat in het teken van zeehonden en Jan van Genten. Je kunt kiezen uit december of juni.

Meer Informatie

Fotoweekend Brabant

Tijdens het fotoweekend Brabant ontdek je mooiste vennen, duinen en bossen voor de prachtigste foto’s. Echt een must voor de natuurfotograaf.

Meer Informatie

Foto vakantie Lofoten

Een foto vakantie naar de Lofoten staat garant voor prachtig zacht licht. De hele dag door kan je genieten van het gouden uurtje.

Meer Informatie

Fotoreis IJsland Noorderlicht

Beleef een betoverende foto vakantie in de woeste natuur van IJsland en aanschouw het magische Noorderlicht!

Meer Informatie

Fotoweekend Ameland

Struin door de duinen en over het strand en maak onder leiding van een fotograaf kennis met de grote diversiteit aan flora en fauna op Ameland.

Meer Informatie

Foto vakantie IJsland Zomer

Een schitterende, gezellige fotovakantie naar IJsland in de zomer? Ga dan met ons mee en laat je overweldigen door het prachtige landschap.

Meer Informatie

Foto vakantie Groninger Waddenkust

Onbekend maakt onbemind. Hopelijk telt dat niet voor een foto vakantie naar de Groninger Waddenkust. Ga mee!

Meer Informatie

BEKIJK AL ONZE FOTOREIZEN

Wij doen net iets meer!

Camera stuk? Er gaat een reserve-camera mee

Geen statief? Je kunt eentje van ons lenen

Geen filters? Ook die mag je van ons lenen

Leerzame fotobesprekingen en heel veel fototips!

Vergelijk onze prijzen gerust:

Vlieg/boottickets zijn inbegrepen in de reissom

Logies en ontbijt altijd inbegrepen

Alle (fotografie)excursies zijn inbegrepen

Begeleiding van professionele fotografen

Vragen of meer weten? Jouw adviseur fotografiereizen Yolanda Wals

Yolanda Wals van Fotografie-reizen.nl

Fotoreis Valencia

Valencia is een ongelooflijke mooie stad. Oude en nieuwe architectuur harmoniëren mooi met elkaar. Ontdek dit zelf tijdens de Fotoreis Valencia.

Meer Informatie

Fotoreis Schotland

Een fotoreis Schotland is een reis door ruige landschappen, langs woeste rivieren en schitterende watervallen. Echt een topper!

Meer Informatie

Foto vakantie Albanië

Albanië is een zeer onbekend. Jammer, want het is de moeite van een foto vakantie zeker waard! Albanië is fotogeniek.

Meer Informatie

Fotoreis Brazilië Pantanal

De jaguar, ocelot, reuzenmiereneter en tapir. Wil jij die ook in het wild zien? Ga dan mee naar de Pantanal tijdens de fotovakantie Brazilië.

Meer Informatie

Fotosafari Kenia-Tanzania

Ga mee op fotosafari door Kenia en Tanzania. Zie ongelooflijk veel wildlife vanuit onze safari-jeeps en mogelijk de rivercrossing van gnoes.

Meer Informatie

Fotoreis Tanzania

Tijdens de foto vakantie door Tanzania ga je op zoek naar de ‘big five’, fotografeer je het straatleven en ontdek je unieke plekjes.

Meer Informatie

Fotoreis New York

Central Park, Empire State Building, het Vrijheidsbeeld, Top of the Rock… het zit allemaal in de Fotoreis New York.

Meer Informatie

Foto vakantie Madagaskar

Madagaskar staat bekend om haar unieke dierenleven. Hier komen dieren voor die je nergens anders ter wereld ziet.

Meer Informatie

Fotoreis Costa Rica

Costa Rica is voor natuurliefhebbers een must. Ontdek de rijke natuur onder leiding van natuurgidsen en onze professionele fotograaf.

Meer Informatie

Fotoweekend Drentse Heide

Het Fotoweekend Drenthe staat garant voor prachtige bloeiende heidegebieden die je gaat verkennen met een fotograaf en natuurgids.

Meer Informatie

Fotoweekend Veluwe herfst

Macro dieren, het Speulderbos en het Kroondomein van Paleis Het Loo in herfstsfeer. Het staat allemaal op het programma van het Fotoweekend Veluwe.

Meer Informatie

Fotovakantie Japan

De fotografiereis van je leven. Dat is de Fotovakantie naar Japan. Fotografeer geisha’s, boeddha’s, tempels en de bloeiende kersenbloesem.

Meer Informatie

OVERTUIG JEZELF DOOR DE REVIEWS TE LEZEN OF REVIEWVIDEO’S TE BEKIJKEN EN BOEK ÉÉN VAN ONZE GEWELDIGE FOTOGRAFIE REIZEN!

Wat onze deelnemers zeggen

Waarin onderscheidt onze foto vakantie zich?

 

Continu foto-adviezen en besprekingen

Onze professionele fotografen geven continu, maar op een zeer gemoedelijke manier, aanwijzingen tijdens de fotoreizen. Dat betekent dat je gedurende de foto vakantie steeds beter gaat fotograferen. Ook worden regelmatig tijdens de fotografie reizen de gemaakte foto’s gezamenlijk besproken. Van de fotobesprekingen leer je namelijk enorm veel.

Ruim tijd om te fotograferen

De foto vakantie zo ingedeeld, dat er overal ruimschoots tijd is om foto’s te maken en de omgeving in je op te nemen. Ben je nog niet klaar, dan wachten we rustig. Niemand die zeurt dat je op moet schieten. Je hebt immers allemaal dezelfde passie: fotografie.

Veel extra fotostops tijdens de foto vakantie

Je maakt tijdens de foto vakantie veel extra fotostops. Onze fotografen weten voor jou de mooie fotogenieke plekjes. Als onze fotograaf iets moois ziet, laat hij het voertuig aan de kant zetten, zodat je de gelegenheid krijgt een mooie foto te maken. Vaak maken we gebruik van het mooie warme licht in de ochtend of de avond.

Bestemmingen van de foto vakantie

De bestemmingen van onze foto vakanties zijn zeer divers, zodat er voor iedereen wel iets tussen zit. Van natuurfotografie tot architectuur en van wildlife tot landschapsfotografie. Maar alle bestemmingen hebben één ding gemeen: het zijn allemaal fotogenieke locaties waar onze fotografen de mooiste plekjes weten te vinden. Je komt gegarandeerd met honderden, zo niet duizenden schitterende foto’s weer thuis.

Foto vakantie in Nederland

Wil je niet te ver van huis en een foto vakantie eerst eens uitproberen of gewoon er even lekker een paar dagen tussenuit, dan is ons Fotoweekend Ameland heel geschikt. Je gaat samen met een fotograaf mooie zonsopkomsten en zonsondergangen vastleggen. Jou wordt geleerd hoe je van een ‘normale zonsopkomst’ iets heel bijzonders maakt. Een beauty van een plaatje om thuis aan de wand te hangen. Het wordt tijdens deze fotodriedaagse alleen maar genieten. Maar ook kan je kiezen uit een Fotoweekend Drenthe tijdens de bloei van de hoede, een Fotoweekend Groninger Waddenkust of een Fotoweekend Veluwe in de herfst.

Foto vakantie Europa

In Europa gaan we zowel naar het noorden als naar het zuiden met onze foto vakanties. Op IJsland hopen we het magische Noorderlicht te aanschouwen en met onze fotocamera vast te leggen. Daarnaast staan werkelijk adembenemende landschappen ons op te wachten om gefotografeerd te worden. De foto vakantie door IJsland is intensief. Je bent van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds met fotografie bezig. Dat zorgt er wel voor dat jij aan het einde van de Fotoreis IJsland alle knopjes op jouw camera naadloos weet te vinden. Maar ook kan je kiezen uit een zomerreis naar IJsland, een Fotoreis Lofoten of een foto vakantie naar Schotland.

Houd je meer van architectuurfotografie en van steden? Dan hebben we een superleuke Foto stedentrip Valencia in ons fotoreizen programma opgenomen. En voor liefhebbers van zeehonden en Jan van Genten is er een Fotoreis Helgoland.

Foto vakantie Afrika

Afrika en safari gaan hand in hand. Tijdens onze foto vakanties in Afrika bezoeken we dan ook meerdere nationale parken. Spot samen met ons de big five: de buffel, de olifant, de leeuw, de neushoorn en het luipaard. Onze foto vakantie door Tanzania is een mix van natuur, cultuur en landschappen. De reis is niet alleen geschikt voor (hobby)fotografen, maar ook zeer geschikt voor de niet-fotograferende meereizende partner. Omdat deze foto vakantie twee weken duurt, worden de fotolessen en fotobesprekingen verspreid over de twee weken en kan je al het geleerde wat rustiger in je opnemen. De februarireis staat in het teken van pasgeboren dieren. De zomerreis is speciaal opgezet om de rivercrossing van de gnoes te zien. Hierbij hebben we een combinatie fotoreis door zowel Kenia als Tanzania.

Daarnaast is er een Foto vakantie naar Madagskar. Hier vind je lemuren, die je nergens anders ter wereld tegen komt. En niet één soort lemuur,. Nee, er zijn tientallen verschillende soorten lemuren.

Foto vakantie Amerika

Voor natuurliefhebbers zijn Costa Rica en de Pantanal in Brazilië een ‘must’. De flora en fauna is overweldigend. De foto vakanties naar Costa Rica en de Pantanal zijn ook heel geschikt voor de niet-fotograferende meereizende partner. Het tempo is relaxed. Er staan vele natuurexcursies op het programma, maar de reisafstanden zijn niet heel erg groot. Daardoor kan je optimaal genieten van het land en haar natuurschoon. Uiteraard staat bij deze foto vakantie het verhogen van jouw fotografiekennis op de eerste plaats, Daarnaast leer je ook enorm veel over de natuur van Costa Rica en Brazilië met hun rijke dieren- en plantenleven.

OVERTUIG JEZELF DOOR DE REVIEWS TE LEZEN OF REVIEWVIDEO’S TE BEKIJKEN EN BOEK ÉÉN VAN ONZE GEWELDIGE FOTO VAKANTIES!

Vind je onze website leuk?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Ontvang de nieuwste blogs en acties in je mailbox

Bedankt voor jouw inschrijving. We houden je op de hoogte!