Er is nog tijd voor koffie

Fotografiereis Groninger Waddenkust sunset Emmapolder
🖍 Er is nog tijd voor koffie…
Onze fotografen vertellen: Ron Buist
“Op een mooie zomeravond vertrek ik na het eten richting de Emmapolder: een plek die ook op het programma staat van het Fotoweekend Groninger Waddenkust. Het is mooi weer en ik lijk het hele terrein voor mezelf te hebben. Dit is echt genieten. Vanaf de dijk zie ik dat er mooie scheuren in de modder zijn ontstaan. Daar kunnen we wel wat mee! Ik zoek mijn compositie, waarbij de bewolking uiteindelijk ook nog een helpende hand toesteekt. Vlak na zonsondergang kleurt de lucht helemaal rood-oranje op. De lijnen in de lucht vallen bijna helemaal samen met de lijnen op het land. Een kleine verplaatsing van het statief en het plaatje is “af”. Prachtig! Ik loop terug naar de dijk, waar ik nog even blijf zitten nagenieten. De oranje kleur is net verdwenen uit de wolken als er ineens een man en een vrouw over de dijk naar beneden lopen. De man heeft een camera op statief bij zich.
We maken even een praatje. De man vertelt dat hij is gekomen om de zonsondergang te fotograferen. Ik leg uit dat de zon een half uur eerder al onder was gegaan en laat een paar foto’s zien die ik heb gemaakt. De vrouw richt zich tot de man: “Ik zei toch dat we weg moesten, maar jij zei dat er nog tijd genoeg was voor koffie! Moet je kijken wat we hebben gemist!” Tja, zoiets is natuurlijk gemakkelijk te voorkomen. Je kunt de tijden van zonsopkomst en zonsondergang op allerlei manieren controleren: zo zijn er bijvoorbeeld sites op internet en er zijn apps voor je telefoon. Tijdens onze workshops en fotoreizen vertellen we je er graag meer over. Terwijl het stel teleurgesteld weer vertrekt, schenk ik nog even een kopje thee in uit mijn thermosfles. Ik blijf zitten totdat het bijna helemaal donker is, genietend van de geluiden van de natuur.”
Tot ziens op één van onze fotoreizen,
Ron Buist
 
Vind je het ook leuk de verhalen van de andere fotografen te lezen? Klik dan op: www.fotografie-reizen.nl/onze-fotografen-vertellen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Helemaal gratis ons e-book 'Voorjaarsbloemen fotograferen' Download nu!

Helemaal gratis ons e-book 'Voorjaarsbloemen fotograferen' Download nu!

Met het invullen van het formulier geef je toestemming voor opname in de mailinglist. Je kunt je hiervoor te allen tijde weer uitschrijven. Geen probleem!

Je bent ingeschreven voor onze nieuwsbrief. Houd je email in de gaten voor het gratis e-book!