Fotoreis Glencoe

Fotografeer prachtige landschappen en magische momenten tijdens de fotoreis Glencoe

Fotoreis Glencoe

Fotografeer prachtige landschappen en magische momenten

Fotoreis Glencoe: machtige foto’s in woeste landschappen

Minimum aantal deelnemers: 6
Per datum 2 groepen van 6-7 deelnemers

Datum: 7 t/m 12 oktober 2024
Fotografen: Ron Buist en Erwin Kessing

Elke reis is boekbaar tot 1 maand voor vertrek, daarna op aanvraag!

Prijs: 2195 euro p.p.
(inclusief vluchten)

Schrijf je nu in

Highlights Fotoreis Glencoe:

Prachtige kastelen en fotogenieke hutjes

Ruige landschappen en schitterende watervallen

Aan de slag met lange sluitertijden

Inclusief vlucht en hotel

Minimum aantal deelnemers: 6
Per datum 2 groepen van 6-7 deelnemers

Datum: 7 t/m 12 oktober 2024
Fotografen: Ron Buist en Erwin Kessing

Elke reis is boekbaar tot 1 maand voor vertrek, daarna op aanvraag!

Prijs: 2195 euro p.p.
(inclusief vluchten)

Schrijf je nu in

Highlights Fotoreis Glencoe:

Prachtige kastelen en fotogenieke hutjes

Ruige landschappen en schitterende watervallen

Aan de slag met lange sluitertijden

Inclusief vlucht en hotel

Fotoreizen Schotland Glencoe Fotografie-reizen.nl
Fotoreis Schotland - Ron bij Glennfinnan Viaduct
Richting Isles of Skye fotografiereizen Schotland

Ultieme landschappen tijdens de Fotoreis Glencoe

Ben je gek op ruige landschappen, watervallen, meren en valleien? Dan is de fotoreis Glencoe voor jou de ultieme reis! Tijdens deze fotoreis heb je alle tijd om de omgeving van Glencoe te verkennen. We doen dat vanuit één hotel, zodat we ons aan kunnen passen aan de omstandigheden. Mistige ochtend? Dan ga je naar een hoog uitzichtpunt of naar een bosrijke omgeving. Bewolkte dag? Tijd voor watervallen! Half bewolkt en windstil? Dan ga je naar één van de vele lochs (meren) om reflecties te fotograferen! En als het weer even echt niet mee wil werken, dan doen we in het hotel een fotobespreking of geven we je tips over fotobewerking.

Fotoreis Schotland - Loch Achtriochtan
Fotoreizen Schotland - Ralston memorial
Fotoreizen Schotland Glencoe
Fotoreis Schotland - Buachaille Etive Mor

Prachtige landschappen in het magische Glencoe

Glencoe is bij veel landschapsfotografen een begrip. Het gebied omvat onder andere de hoogvlakte Rannoch Moor met haar imposante bergen, waarvan Buachaille Etive Mòr de bekendste is. Verder zijn er prachtige rivieren met talloze watervallen. Liefhebbers van James Bond- en Harry Potter-films zullen hier zeker meerdere uitzichten gaan herkennen. Tijdens de fotoreis Glencoe fotografeer je weidse vergezichten met geweldige luchten, maar ook de kleine details in het landschap gaan je opvallen. En dan ga je waarschijnlijk ook nog grote dieren, zoals herten en Schotse Hooglanders, vastleggen met je camera. Veel van de fotolocaties liggen dicht bij elkaar tijdens deze reis, zodat je niet ver hoeft te reizen of te wandelen. Daardoor kun jij al je tijd aan fotografie besteden!

Fotoreis Schotland - Arjan bij Glenfinnan Viaduct
Fotoreizen Schotland edelherten bij Kingshouse Hotel
Regenboog bij Glencoe Fotoreis Schotland

Programmawijzigingen
Houd er rekening mee dat het dagprogramma afhankelijk is van de licht- en weersomstandigheden. Het is dus mogelijk dat er ter plekke meerdere wijzigingen of verschuivingen in het programma plaatsvinden. Maar omdat we tijdens deze fotoreis alle locaties vanuit één hotel kunnen bereiken en onze fotografen over veel kennis van het gebied beschikken, kunnen we gelukkig heel flexibel zijn en hoef je niks te missen.

Fotoreis Glencoe
Fotoreis Glencoe
Fotoreis Glencoe

Dag 1

Fotoreis Glencoe: onderweg genieten!

Samen met je medereisgenoten vlieg je vandaag van Amsterdam naar Glasgow om je vervolgens per minibus naar Glencoe te begeven. Onderweg naar het machtige Glencoe kom je veel mooie onderwerpen tegen. Zo rijd je onder andere langs Loch Lomond, met 37 kilometer één van de langste en grootste meren van Groot-Brittannië. Onderweg stop je bij Drovers Inn, een traditionele pub van meer dan 300 jaar oud. Hier loopt de bediening rond in Schotse kilts en maak je meteen kennis met de Schotse cultuur.

Fotoreis Glencoe
Regenboog bij Glencoe fotoreis Schotland
Fotoreis Glencoe
Fotoreis Glencoe

Bij de volgende stop van de fotoreis Glencoe fotografeer je de ruïne van Kilchurn Castle aan de oever van Loch Awe. Een imposant, fotogeniek gebouw met een lange geschiedenis. Zeker met mooi licht op de berg in de achtergrond of met mooie reflecties in het meer kun je hier prachtige foto’s maken. Hierna duik je echt de Highlands in en maak je meerdere stops op de woeste hoogvlakte Rannoch Moor. Er zijn hier zoveel mooie fotolocaties dat je ze niet allemaal in één dag kunt doen, maar gelukkig hebben we hier dan ook meerdere dagen de tijd voor. Het Rannoch Moor Viewpoint is één van de stops vandaag en ook kun je je eerste watervallen vastleggen door te stoppen bij de Meeting of the Three Waters, waar drie rivieren samenkomen en ook Glencoe Waterfall te vinden is. Je kunt op deze en meerdere locaties tijdens de fotoreis Glencoe aan de slag met filters. Heb je zelf geen filters? Onze begeleidende fotografen nemen filters mee die je mag lenen.

Het hotel tijdens de fotoreis Glencoe ligt in een geweldige omgeving en dat biedt ook nog eens kansen voor avondfotografie in het blauwe kwartiertje. De fotograaf van Fotografie-reizen.nl legt je uit hoe je je camera het beste kunt instellen om hier schitterende foto’s te maken.

Fotoreis Glencoe
Fotoreis Glencoe
Fotoreis Glencoe

Dag 2

Glen Etive tot het einde van de wereld

De imposante berg Buachaille Etive Mór is het onderwerp tijdens de zonsopkomst en tot ruim daarna. Het eerste licht op de berg is indrukwekkend. Er zijn hier vele mogelijkheden om mooie composities te maken, waaronder meerdere composities langs de rivier en een drietal watervallen die je in één beeld kunt vangen. Na de lunch op een locatie waar vaak herten komen, vervolg je de weg verder door de vallei van Glen Etive, wat door velen als de mooiste weg van Schotland wordt gezien. Je stopt bij een aantal watervallen en misschien herkennen liefhebbers van James Bond de weg van de film Skyfall. Uiteindelijk kom je aan bij Loch Etive, waar je met mooi licht op de bergen en reflecties in het water geweldige foto’s kunt maken. Dat je de weg van bijna 20 km ook weer terug moet om op de hoofdweg terug naar het hotel te komen, is zeker geen straf tijdens de fotoreis Glencoe!

Fotografiereis Glencoe
Arjan tijdens de Fotoreis Schotland
Fotografiereis Glencoe

Dag 3

Fotograferen in de wereld van Harry Potter

Mooie zonsopkomsten mogen natuurlijk niet ontbreken, dus bezoek je vandaag Loch Achtriochtan. Vanaf de oever kijk je de vallei in en fotografeer je het eerste zonlicht op de wanden van de bergen. Vaak hangt er zelfs bewolking tegen de bergen, wat zorgt voor een mooie, mystieke sfeer. En wist je dat er vlakbij filmopnames zijn gemaakt voor de Harry Potter films? Je fotografeert vandaag dan ook het Glenfinnan viaduct, waar de ‘Hogwarts Express’ twee keer per dag voorbij komt rijden. Met een beetje fantasie zie je de vliegende auto van de film nog door de bogen van het viaduct vliegen. In de buurt ligt ook een scheepswrak bij het stadje Corpach. Met de imposante berg Ben Nevis op de achtergrond is het een plek waar je geweldige foto’s gaat maken.

Voordat het laatste licht verdwijnt, bezoek je mogelijk nog een klein meertje in de buurt van het hotel. Dankzij de beschutte ligging van het meertje zijn er bijna altijd mooie weerspiegelingen te fotograferen. Je eindigt de dag met een leerzame fotobespreking waar onze begeleidende fotografen jou van tips voorzien.

Fotografiereis Glencoe
Fotoreis Schotland - Corpach Shipwrek met boomstronk
Fotoreizen Glencoe

Dag 4

Indrukwekkend kasteel en fotogenieke hutjes

Je begint de dag met het fotograferen van de zonsopkomst bij de Langangarbh Hut, een kleine trekkershut aan de voet van een majestueuze berg. Het eerste licht laat de structuur van de bergwand mooi zien en je hebt hier talloze mogelijkheden voor het vastleggen van prachtige composities. Je vervolgt de fotoreis Glencoe naar het pittoreske Black Rock Cottage, nog zo’n fotogenieke trekkershut.

Na een smakelijke lunch maak je meerdere fotostops bij Loch Leven, voordat je koers zet naar Castle Stalker. Dit kasteel kreeg zijn huidige vorm in 1445 en ligt op een klein eilandje midden in het meer. Dit historische bouwwerk diende als decor voor de film ‘Monty Python and the Holy Grail’ in 1975. Loch Laich staat onder invloed van het tij en het veranderende waterpeil brengt steeds weer nieuwe mogelijkheden voor fotografie. Je blijft bij het kasteel tot de zonsondergang.

Anca in de regen in Schotland tijdens de fotografiereis
Fotoreizen Glencoe
Orchy Falls tijdens de fotografiereis Schotland

Dag 5

Mistflarden langs bomen tijdens fotoreis Glencoe

Bij een mistige zonsopkomst is het vaak genieten bij het Loch Tulla Viewpoint, waar je boven de mist uitkijkt richting Loch Tulla. Lage wolken zorgen voor een betoverend schouwspel, waarbij de toppen van de bomen en bergen aan de andere kant van de vallei zich afwisselend tonen en verbergen. Dezelfde mistige atmosfeer heerst vaak ook bij River Orchy, waar een waterval in het bos wacht op jouw cameralens. Vele betoverende foto’s gaan hier op jouw display verschijnen.

Als de mist is opgetrokken, rijd je naar de meren Loch Ba en Lochan na h-Achlaise, gelegen in de uitgestrekte hoogvlakte van Rannoch Moor. Met rotsen, stenen en kleine eilandjes zijn hier eindeloze mogelijkheden voor landschapsfotografie. Terug in het hotel sluiten we de dag af met een laatste fotobespreking, waarin we de hoogtepunten van de dag en voorgaande dagen doornemen.

Fotoreizen Glencoe
Fotoreizen Glencoe
Fotoreizen Glencoe

Dag 6

Nog één dag genieten van de watervallen

Vandaag is alweer de laatste dag van de fotoreis Glencoe aangebroken. Je rijdt vandaag onder andere langs River Orchy, waar nog drie watervallen op je wachten. Daarnaast is er de mogelijkheid om nieuwe locaties te bezoeken of eerdere locaties opnieuw te bezoeken. Daarna vlieg je terug naar Nederland met een schat aan mooie foto’s en prachtige herinneringen. Dit wil jij toch ook? Boek nu!

Programmawijzigingen
Houd er rekening mee dat het bovenstaande dagprogramma afhankelijk is van de licht- en weersomstandigheden. Het is dus mogelijk dat er ter plekke meerdere wijzigingen of verschuivingen in het programma plaatsvinden. Maar omdat we tijdens deze reis alle locaties vanuit één hotel kunnen bereiken en onze fotografen over veel kennis van het gebied beschikken, kunnen we gelukkig heel flexibel zijn en hoef je niks te missen.

Fotoreis Schotland Buachaille Etive Mor bij zonsopkomst
Fotoreizen Schotland deelnemer aan het fotograferen
Fotoreis Schotland kerkje bij Ballachulish
Fotoreizen Glencoe

Kaart fotoreis Glencoe

Inbegrepen:

 • Economy Class vlucht Amsterdam – Glasgow (retour)
 • Luchthavenbelasting Schiphol
 • Brandstoftoeslag
 • Logies en ontbijt in de omgeving van Glencoe
 • Indeling op 2/3 persoonskamer
 • Vervoer per privé minibus
 • Begeleiding Nederlandstalige professionele fotograaf
 • Besprekingen van de gemaakte foto’s
 • Naslagwerk

Bijkomende kosten:

 • Boekingskosten € 30.- per boeking
 • Bijdrage garantiefonds GGTO € 9.- per persoom
 • Bijdrage Calamiteitenfonds € 2.50 per boeking

Niet inbegrepen:

 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Niet genoemde maaltijden en drankjes
 • Fooien reisleiding
 • Toeslag 1-persoonskamer (€ 575.- alleen indien voorradig)
 • Op aanvraag kan ook vanaf Antwerpen of Brussel gereisd worden

Foto-apparatuur:

 • Tijdens de Fotoreis Glencoe fotografeer je hoofdzakelijk landschappen. Een groothoeklens (tussen 10 en 24mm) is daarom aan te raden. Een tele(zoom)lens (bv 70-200mm) kan ook van pas komen. Neem wel de zonnekap van de lens mee (ook tegen waterspetters) en een regenhoes voor de camera. Beschik je over filters, neem deze dan ook mee. De meereizend fotograaf heeft ook leenfilters bij zich.
 • Een statief is tijdens deze Fotoreis Glencoe onontbeerlijk. In onze webshop zijn goede, geschikte statieven te koop.
 • Neem voldoende (snelle) geheugenkaartjes mee!
 • Een extra accu is ook nooit weg. Het zou jammer zijn als je halverwege de dag niet verder kunt fotograferen, omdat de camera-accu leeg is.
 • Omdat je met lange sluitertijden aan de gang gaat, is een infrarood ontspanner of een draadontspanner gemakkelijk. Het is echter niet noodzakelijk. De zelfontspanner van de camera werkt ook prima om trilling te voorkomen.

Fysieke zwaarte van de reis: Gemiddeld

 • Er worden diverse wandelingen gemaakt. Enkele wandelingen gaan ook de berg omhoog via stenige, oneffen paden. In sommige gebieden is het zompig en worden laarzen geadviseerd. Het kan er nat en modderig zijn.

Aanbetaling:

 • De Fotoreis Glencoe kent een aanbetaling van 45 procent van de totale reissom. Als de aanbetaling binnen 14 dagen na boeking is voldaan, kan de voorpret voor jouw Fotoreis Glencoe beginnen, want jouw deelname is verzekerd. Met het boeken ga je akkoord met de algemene voorwaarden en ga je een definitieve overeenkomst aan met Fotografie-reizen.nl. Nadat jouw boeking is bevestigd is er geen herroepingsrecht.

Reis- en/of annuleringsverzekering:

 • Fotografie-reizen.nl wil dat iedereen veilig op stap gaat. Daarom is het hebben van een reisverzekering verplicht voor de Fotoreis Glencoe.  We raden een annuleringsverzekering aan. Dit is echter niet verplicht. Het is aan jezelf of je het risico van een annulering wilt lopen. Fotografie-reizen.nl kan een reis- en/of annuleringsverzekering voor jou regelen. We werken hiervoor samen met Europeesche Verzekeringen/ASR. Wil je graag dat wij een reisverzekering voor jou afsluiten, dan kan je dit op het inschrijfformulier aanvinken. Sluit je liever zelf een verzekering bij Europeesche Verzekeringen/ASR af, ook dat kan. Kijk hier voor op de pagina over reis- en annuleringsverzekeringen.
 • Let erop dat je bij de meeste verzekeringsmaatschappijen een annuleringsverzekering binnen 1 of 2 weken na boeking afgesloten moet hebben, anders kan het niet meer.

Paspoort of identiteitskaart:

 • Schotland is onderdeel van Groot Brittanië. Je Nederlandse of Belgische paspoort moet in ieder geval geldig zijn tot en met de dag van terugreis van de Fotoreis Glencoe. Vanaf 1 oktober 2021 kun je niet meer met een identiteitskaart Schotland in komen.

Vliegtuigklasse:

 • Fotografie-reizen.nl boekt vliegtickets in een bepaalde klasse. Vliegmaatschappijen hebben vaak een x-aantal stoelen beschikbaar in zo’n klasse. Zijn de stoelen op, dan moet Fotografie-reizen.nl stoelen in een duurdere klasse inkopen. Hoe dichter op de vertrekdatum van de reis hoe groter de kans hierop is. Dit geldt dus voornamelijk als je vlak voor de vertrekdatum nog de fotografiereis Glencoe boekt. Het prijsverschil berekenen wij door aan onze klanten. Dit gebeurt uiteraard altijd in overleg met de klant.

Bagage:

 • We reizen tijdens de Fotoreis Glencoe in busjes, waarin de bagageruimte beperkt is. Daarom vragen we jou bagage mee te nemen in een flexibele tas en niet in een hardschalen koffer.
 • Ook verzoeken we om niet teveel mee te nemen.

Algemene voorwaarden:

 • Klik hier voor de algemene voorwaarden.

Klimaat:

 • Het klimaat in Glencoe is wisselvallig. Er valt geregeld regen, maar laat je daardoor niet weerhouden. Je kunt fantastische foto’s maken tijdens of net voor of na de regenbuien.
 • De temperatuur ligt overdag gemiddeld tussen de 8 en 12 graden.

Kleding:

 • Neem voor de Fotoreis Glencoe warme kleding mee in laagjes. Een wind- en waterdichte jas en dito broek is belangrijk, maar neem niet te veel mee. Handig is om over je kleding een dun regenjasje en regenbroek te doen.
 • Goede, waterdichte wandelschoenen zijn onontbeerlijk. Liefst een hoog model, zodat je je enkels niet verzwikt tijdens de fotografie reis. Van groot belang is dat de schoenen je voeten droog houden. Op de hoogvlakte Rannoch Moor is de ondergrond ‘boggy’. Dat wil zeggen: nat, zacht en sompig. Laarzen is dus ook een goede optie.
 • Verder handschoenen, sjaal en muts.

Tijdsverschil:

 • In Schotland is het tijdens onze zomertijd 1 uur vroeger dan in Nederland.

Elektriciteit:

 • Het voltage is in Schotland hetzelfde als in Nederland. De stopcontacten zijn van het type G (Engelse stekker). Je hebt dus een reisstekker nodig. Vergeet niet al je oplaadsnoeren mee te nemen! Denk hierbij aan zowel de camera als de telefoon.
 • Meer informatie vind je op de website: https://www.wereldstopcontacten.nl/schotland/

Valuta/betalen:

 • In Groot-Brittanië betalen ze niet met de euro, maar met Britse ponden. Schotland heeft haar eigen Schotse ponden, die qua waarde ongeveer gelijk zijn aan Britse ponden. Je kunt bijna overal met je pinpas betalen.
 • Voor wisselkoersen kijk je op de website van https://www.oanda.com

Wifi:

 • Verwacht geen goede/snelle Wifi in en om de hotels. In de omgeving van Glencoe is het 3G/4G bereik prima.

Klik snel op de tabbladen hieronder voor meer informatie over deze geweldige fotoreis naar Glencoe!

Fotoreizen Schotland Glencoe Fotografie-reizen.nl
Fotoreis Schotland - Ron bij Glennfinnan Viaduct
Richting Isles of Skye fotografiereizen Schotland

Ultieme landschappen tijdens de Fotoreis Glencoe

Ben je gek op ruige landschappen, watervallen, meren en valleien? Dan is de fotoreis Glencoe voor jou de ultieme reis! Tijdens deze fotoreis heb je alle tijd om de omgeving van Glencoe te verkennen. We doen dat vanuit één hotel, zodat we ons aan kunnen passen aan de omstandigheden. Mistige ochtend? Dan ga je naar een hoog uitzichtpunt of naar een bosrijke omgeving. Bewolkte dag? Tijd voor watervallen! Half bewolkt en windstil? Dan ga je naar één van de vele lochs (meren) om reflecties te fotograferen! En als het weer even echt niet mee wil werken, dan doen we in het hotel een fotobespreking of geven we je tips over fotobewerking.

Fotoreis Schotland - Loch Achtriochtan
Fotoreizen Schotland - Ralston memorial
Fotoreizen Schotland Glencoe
Fotoreis Schotland - Buachaille Etive Mor

Prachtige landschappen in het magische Glencoe

Glencoe is bij veel landschapsfotografen een begrip. Het gebied omvat onder andere de hoogvlakte Rannoch Moor met haar imposante bergen, waarvan Buachaille Etive Mòr de bekendste is. Verder zijn er prachtige rivieren met talloze watervallen. Liefhebbers van James Bond- en Harry Potter-films zullen hier zeker meerdere uitzichten gaan herkennen. Tijdens de fotoreis Glencoe fotografeer je weidse vergezichten met geweldige luchten, maar ook de kleine details in het landschap gaan je opvallen. En dan ga je waarschijnlijk ook nog grote dieren, zoals herten en Schotse Hooglanders, vastleggen met je camera. Veel van de fotolocaties liggen dicht bij elkaar tijdens deze reis, zodat je niet ver hoeft te reizen of te wandelen. Daardoor kun jij al je tijd aan fotografie besteden!

Fotoreis Schotland - Arjan bij Glenfinnan Viaduct
Fotoreizen Schotland edelherten bij Kingshouse Hotel
Regenboog bij Glencoe Fotoreis Schotland

Programmawijzigingen
Houd er rekening mee dat het dagprogramma afhankelijk is van de licht- en weersomstandigheden. Het is dus mogelijk dat er ter plekke meerdere wijzigingen of verschuivingen in het programma plaatsvinden. Maar omdat we tijdens deze fotoreis alle locaties vanuit één hotel kunnen bereiken en onze fotografen over veel kennis van het gebied beschikken, kunnen we gelukkig heel flexibel zijn en hoef je niks te missen.

Fotoreis Glencoe
Fotoreis Glencoe
Fotoreis Glencoe

Dag 1

Fotoreis Glencoe: onderweg genieten!

Samen met je medereisgenoten vlieg je vandaag van Amsterdam naar Glasgow om je vervolgens per minibus naar Glencoe te begeven. Onderweg naar het machtige Glencoe kom je veel mooie onderwerpen tegen. Zo rijd je onder andere langs Loch Lomond, met 37 kilometer één van de langste en grootste meren van Groot-Brittannië. Onderweg stop je bij Drovers Inn, een traditionele pub van meer dan 300 jaar oud. Hier loopt de bediening rond in Schotse kilts en maak je meteen kennis met de Schotse cultuur.

Fotoreis Glencoe
Regenboog bij Glencoe fotoreis Schotland
Fotoreis Glencoe
Fotoreis Glencoe

Bij de volgende stop van de fotoreis Glencoe fotografeer je de ruïne van Kilchurn Castle aan de oever van Loch Awe. Een imposant, fotogeniek gebouw met een lange geschiedenis. Zeker met mooi licht op de berg in de achtergrond of met mooie reflecties in het meer kun je hier prachtige foto’s maken. Hierna duik je echt de Highlands in en maak je meerdere stops op de woeste hoogvlakte Rannoch Moor. Er zijn hier zoveel mooie fotolocaties dat je ze niet allemaal in één dag kunt doen, maar gelukkig hebben we hier dan ook meerdere dagen de tijd voor. Het Rannoch Moor Viewpoint is één van de stops vandaag en ook kun je je eerste watervallen vastleggen door te stoppen bij de Meeting of the Three Waters, waar drie rivieren samenkomen en ook Glencoe Waterfall te vinden is. Je kunt op deze en meerdere locaties tijdens de fotoreis Glencoe aan de slag met filters. Heb je zelf geen filters? Onze begeleidende fotografen nemen filters mee die je mag lenen.

Het hotel tijdens de fotoreis Glencoe ligt in een geweldige omgeving en dat biedt ook nog eens kansen voor avondfotografie in het blauwe kwartiertje. De fotograaf van Fotografie-reizen.nl legt je uit hoe je je camera het beste kunt instellen om hier schitterende foto’s te maken.

Fotoreis Glencoe
Fotoreis Glencoe
Fotoreis Glencoe

Dag 2

Glen Etive tot het einde van de wereld

De imposante berg Buachaille Etive Mór is het onderwerp tijdens de zonsopkomst en tot ruim daarna. Het eerste licht op de berg is indrukwekkend. Er zijn hier vele mogelijkheden om mooie composities te maken, waaronder meerdere composities langs de rivier en een drietal watervallen die je in één beeld kunt vangen. Na de lunch op een locatie waar vaak herten komen, vervolg je de weg verder door de vallei van Glen Etive, wat door velen als de mooiste weg van Schotland wordt gezien. Je stopt bij een aantal watervallen en misschien herkennen liefhebbers van James Bond de weg van de film Skyfall. Uiteindelijk kom je aan bij Loch Etive, waar je met mooi licht op de bergen en reflecties in het water geweldige foto’s kunt maken. Dat je de weg van bijna 20 km ook weer terug moet om op de hoofdweg terug naar het hotel te komen, is zeker geen straf tijdens de fotoreis Glencoe!

Fotografiereis Glencoe
Arjan tijdens de Fotoreis Schotland
Fotografiereis Glencoe

Dag 3

Fotograferen in de wereld van Harry Potter

Mooie zonsopkomsten mogen natuurlijk niet ontbreken, dus bezoek je vandaag Loch Achtriochtan. Vanaf de oever kijk je de vallei in en fotografeer je het eerste zonlicht op de wanden van de bergen. Vaak hangt er zelfs bewolking tegen de bergen, wat zorgt voor een mooie, mystieke sfeer. En wist je dat er vlakbij filmopnames zijn gemaakt voor de Harry Potter films? Je fotografeert vandaag dan ook het Glenfinnan viaduct, waar de ‘Hogwarts Express’ twee keer per dag voorbij komt rijden. Met een beetje fantasie zie je de vliegende auto van de film nog door de bogen van het viaduct vliegen. In de buurt ligt ook een scheepswrak bij het stadje Corpach. Met de imposante berg Ben Nevis op de achtergrond is het een plek waar je geweldige foto’s gaat maken.

Voordat het laatste licht verdwijnt, bezoek je mogelijk nog een klein meertje in de buurt van het hotel. Dankzij de beschutte ligging van het meertje zijn er bijna altijd mooie weerspiegelingen te fotograferen. Je eindigt de dag met een leerzame fotobespreking waar onze begeleidende fotografen jou van tips voorzien.

Fotografiereis Glencoe
Fotoreis Schotland - Corpach Shipwrek met boomstronk
Fotoreizen Glencoe

Dag 4

Indrukwekkend kasteel en fotogenieke hutjes

Je begint de dag met het fotograferen van de zonsopkomst bij de Langangarbh Hut, een kleine trekkershut aan de voet van een majestueuze berg. Het eerste licht laat de structuur van de bergwand mooi zien en je hebt hier talloze mogelijkheden voor het vastleggen van prachtige composities. Je vervolgt de fotoreis Glencoe naar het pittoreske Black Rock Cottage, nog zo’n fotogenieke trekkershut.

Na een smakelijke lunch maak je meerdere fotostops bij Loch Leven, voordat je koers zet naar Castle Stalker. Dit kasteel kreeg zijn huidige vorm in 1445 en ligt op een klein eilandje midden in het meer. Dit historische bouwwerk diende als decor voor de film ‘Monty Python and the Holy Grail’ in 1975. Loch Laich staat onder invloed van het tij en het veranderende waterpeil brengt steeds weer nieuwe mogelijkheden voor fotografie. Je blijft bij het kasteel tot de zonsondergang.

Anca in de regen in Schotland tijdens de fotografiereis
Fotoreizen Glencoe
Orchy Falls tijdens de fotografiereis Schotland

Dag 5

Mistflarden langs bomen tijdens fotoreis Glencoe

Bij een mistige zonsopkomst is het vaak genieten bij het Loch Tulla Viewpoint, waar je boven de mist uitkijkt richting Loch Tulla. Lage wolken zorgen voor een betoverend schouwspel, waarbij de toppen van de bomen en bergen aan de andere kant van de vallei zich afwisselend tonen en verbergen. Dezelfde mistige atmosfeer heerst vaak ook bij River Orchy, waar een waterval in het bos wacht op jouw cameralens. Vele betoverende foto’s gaan hier op jouw display verschijnen.

Als de mist is opgetrokken, rijd je naar de meren Loch Ba en Lochan na h-Achlaise, gelegen in de uitgestrekte hoogvlakte van Rannoch Moor. Met rotsen, stenen en kleine eilandjes zijn hier eindeloze mogelijkheden voor landschapsfotografie. Terug in het hotel sluiten we de dag af met een laatste fotobespreking, waarin we de hoogtepunten van de dag en voorgaande dagen doornemen.

Fotoreizen Glencoe
Fotoreizen Glencoe
Fotoreizen Glencoe

Dag 6

Nog één dag genieten van de watervallen

Vandaag is alweer de laatste dag van de fotoreis Glencoe aangebroken. Je rijdt vandaag onder andere langs River Orchy, waar nog drie watervallen op je wachten. Daarnaast is er de mogelijkheid om nieuwe locaties te bezoeken of eerdere locaties opnieuw te bezoeken. Daarna vlieg je terug naar Nederland met een schat aan mooie foto’s en prachtige herinneringen. Dit wil jij toch ook? Boek nu!

Programmawijzigingen
Houd er rekening mee dat het bovenstaande dagprogramma afhankelijk is van de licht- en weersomstandigheden. Het is dus mogelijk dat er ter plekke meerdere wijzigingen of verschuivingen in het programma plaatsvinden. Maar omdat we tijdens deze reis alle locaties vanuit één hotel kunnen bereiken en onze fotografen over veel kennis van het gebied beschikken, kunnen we gelukkig heel flexibel zijn en hoef je niks te missen.

Fotoreis Schotland Buachaille Etive Mor bij zonsopkomst
Fotoreizen Schotland deelnemer aan het fotograferen
Fotoreis Schotland kerkje bij Ballachulish
Fotoreizen Glencoe

Kaart fotoreis Glencoe

Inbegrepen:

 • Economy Class vlucht Amsterdam – Glasgow (retour)
 • Luchthavenbelasting Schiphol
 • Brandstoftoeslag
 • Logies en ontbijt in de omgeving van Glencoe
 • Indeling op 2/3 persoonskamer
 • Vervoer per privé minibus
 • Begeleiding Nederlandstalige professionele fotograaf
 • Besprekingen van de gemaakte foto’s
 • Naslagwerk

Bijkomende kosten:

 • Boekingskosten € 30.- per boeking
 • Bijdrage garantiefonds GGTO € 9.- per persoom
 • Bijdrage Calamiteitenfonds € 2.50 per boeking

Niet inbegrepen:

 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Niet genoemde maaltijden en drankjes
 • Fooien reisleiding
 • Toeslag 1-persoonskamer (€ 575.- alleen indien voorradig)
 • Op aanvraag kan ook vanaf Antwerpen of Brussel gereisd worden

Foto-apparatuur:

 • Tijdens de Fotoreis Glencoe fotografeer je hoofdzakelijk landschappen. Een groothoeklens (tussen 10 en 24mm) is daarom aan te raden. Een tele(zoom)lens (bv 70-200mm) kan ook van pas komen. Neem wel de zonnekap van de lens mee (ook tegen waterspetters) en een regenhoes voor de camera. Beschik je over filters, neem deze dan ook mee. De meereizend fotograaf heeft ook leenfilters bij zich.
 • Een statief is tijdens deze Fotoreis Glencoe onontbeerlijk. In onze webshop zijn goede, geschikte statieven te koop.
 • Neem voldoende (snelle) geheugenkaartjes mee!
 • Een extra accu is ook nooit weg. Het zou jammer zijn als je halverwege de dag niet verder kunt fotograferen, omdat de camera-accu leeg is.
 • Omdat je met lange sluitertijden aan de gang gaat, is een infrarood ontspanner of een draadontspanner gemakkelijk. Het is echter niet noodzakelijk. De zelfontspanner van de camera werkt ook prima om trilling te voorkomen.

Fysieke zwaarte van de reis: Gemiddeld

 • Er worden diverse wandelingen gemaakt. Enkele wandelingen gaan ook de berg omhoog via stenige, oneffen paden. In sommige gebieden is het zompig en worden laarzen geadviseerd. Het kan er nat en modderig zijn.

Aanbetaling:

 • De Fotoreis Glencoe kent een aanbetaling van 45 procent van de totale reissom. Als de aanbetaling binnen 14 dagen na boeking is voldaan, kan de voorpret voor jouw Fotoreis Glencoe beginnen, want jouw deelname is verzekerd. Met het boeken ga je akkoord met de algemene voorwaarden en ga je een definitieve overeenkomst aan met Fotografie-reizen.nl. Nadat jouw boeking is bevestigd is er geen herroepingsrecht.

Reis- en/of annuleringsverzekering:

 • Fotografie-reizen.nl wil dat iedereen veilig op stap gaat. Daarom is het hebben van een reisverzekering verplicht voor de Fotoreis Glencoe.  We raden een annuleringsverzekering aan. Dit is echter niet verplicht. Het is aan jezelf of je het risico van een annulering wilt lopen. Fotografie-reizen.nl kan een reis- en/of annuleringsverzekering voor jou regelen. We werken hiervoor samen met Europeesche Verzekeringen/ASR. Wil je graag dat wij een reisverzekering voor jou afsluiten, dan kan je dit op het inschrijfformulier aanvinken. Sluit je liever zelf een verzekering bij Europeesche Verzekeringen/ASR af, ook dat kan. Kijk hier voor op de pagina over reis- en annuleringsverzekeringen.
 • Let erop dat je bij de meeste verzekeringsmaatschappijen een annuleringsverzekering binnen 1 of 2 weken na boeking afgesloten moet hebben, anders kan het niet meer.

Paspoort of identiteitskaart:

 • Schotland is onderdeel van Groot Brittanië. Je Nederlandse of Belgische paspoort moet in ieder geval geldig zijn tot en met de dag van terugreis van de Fotoreis Glencoe. Vanaf 1 oktober 2021 kun je niet meer met een identiteitskaart Schotland in komen.

Vliegtuigklasse:

 • Fotografie-reizen.nl boekt vliegtickets in een bepaalde klasse. Vliegmaatschappijen hebben vaak een x-aantal stoelen beschikbaar in zo’n klasse. Zijn de stoelen op, dan moet Fotografie-reizen.nl stoelen in een duurdere klasse inkopen. Hoe dichter op de vertrekdatum van de reis hoe groter de kans hierop is. Dit geldt dus voornamelijk als je vlak voor de vertrekdatum nog de fotografiereis Glencoe boekt. Het prijsverschil berekenen wij door aan onze klanten. Dit gebeurt uiteraard altijd in overleg met de klant.

Bagage:

 • We reizen tijdens de Fotoreis Glencoe in busjes, waarin de bagageruimte beperkt is. Daarom vragen we jou bagage mee te nemen in een flexibele tas en niet in een hardschalen koffer.
 • Ook verzoeken we om niet teveel mee te nemen.

Algemene voorwaarden:

 • Klik hier voor de algemene voorwaarden.

Klimaat:

 • Het klimaat in Glencoe is wisselvallig. Er valt geregeld regen, maar laat je daardoor niet weerhouden. Je kunt fantastische foto’s maken tijdens of net voor of na de regenbuien.
 • De temperatuur ligt overdag gemiddeld tussen de 8 en 12 graden.

Kleding:

 • Neem voor de Fotoreis Glencoe warme kleding mee in laagjes. Een wind- en waterdichte jas en dito broek is belangrijk, maar neem niet te veel mee. Handig is om over je kleding een dun regenjasje en regenbroek te doen.
 • Goede, waterdichte wandelschoenen zijn onontbeerlijk. Liefst een hoog model, zodat je je enkels niet verzwikt tijdens de fotografie reis. Van groot belang is dat de schoenen je voeten droog houden. Op de hoogvlakte Rannoch Moor is de ondergrond ‘boggy’. Dat wil zeggen: nat, zacht en sompig. Laarzen is dus ook een goede optie.
 • Verder handschoenen, sjaal en muts.

Tijdsverschil:

 • In Schotland is het tijdens onze zomertijd 1 uur vroeger dan in Nederland.

Elektriciteit:

 • Het voltage is in Schotland hetzelfde als in Nederland. De stopcontacten zijn van het type G (Engelse stekker). Je hebt dus een reisstekker nodig. Vergeet niet al je oplaadsnoeren mee te nemen! Denk hierbij aan zowel de camera als de telefoon.
 • Meer informatie vind je op de website: https://www.wereldstopcontacten.nl/schotland/

Valuta/betalen:

 • In Groot-Brittanië betalen ze niet met de euro, maar met Britse ponden. Schotland heeft haar eigen Schotse ponden, die qua waarde ongeveer gelijk zijn aan Britse ponden. Je kunt bijna overal met je pinpas betalen.
 • Voor wisselkoersen kijk je op de website van https://www.oanda.com

Wifi:

 • Verwacht geen goede/snelle Wifi in en om de hotels. In de omgeving van Glencoe is het 3G/4G bereik prima.

Kies je toch liever een andere fotografie bestemming? We hebben ook leuke fotoreizen naar Borneo, Spitsbergen, Fins Lapland, Helgoland, Schotland, Glencoe, IJsland Noorderlicht, Lofoten, Nepal, AlbaniëMadagaskarCosta RicaBrazilië PantanalIJsland Zomer, IJsland Westfjorden, Tanzania, ValenciaKenia-Tanzania, New York, Japan, Namibië, Argentinië, Bolivia & Chili, Lissabon, Luxemburg, de Opaalkust, Terschelling, Drenthe, Groninger Waddenkust, Limburg, Veluwe, Brabant en Ameland. Fotografie-reizen.nl is lid van het reisgarantiefonds GGTO, Calamiteitenfonds en de branchevereniging VvKR. Dat betekent dat je veilig en vertrouwd op fotografie reis gaat.